מבזק מס מספר 208 - 

מיסוי בינלאומי  7.6.2007

אושרה הרפורמה במס בגרמניה - 7.6.2007

במבזק מס 185 מיום 21.12.2006, דנו בהצעת החוק לרפורמה במס בגרמניה. ב- 25.5.2007, אישר בית המחוקקים התחתון של גרמניה את הצעת החוק. בתום הליכים פרוצדוראליים שיסתיימו בשבועות הקרובים, יסתיים הליך אישור הצעת החוק, והתיקון יכנס לתוקף של החל מיום 1.1.2008. להלן נפרט את השינויים המרכזיים ונדגיש את השינויים המהותיים שבין הצעת החוק כפי שהוגשה לבין הנוסח הסופי שאישרה ממשלת גרמניה. נקדים ונאמר כי עיקרי השינויים ביחס להצעת החוק נוגעים לכללי הגבלת הוצאות הריבית המותרות בניכוי (כללי מימון דק- Thin Capitalization Rules).

הפחתה בשיעור מס החברות: החל מיום 1 בינואר 2008, מס החברות יופחת משיעור של 26.375% לכדי 15.825% (כולל מס הסולידאריות). מס העסקים יופחת אף הוא לכדי שיעור מרבי של  14%, אולם הוא לא יותר עוד בניכוי לצורך חישוב מס החברות.

חשוב לציין כי בעקבות הפחתת שיעור מס החברות בגרמניה, הרי שתושב ישראל הפועל בגרמניה באמצעות חברה זרה עשוי להיות כפוף להוראות החנ"ז! להזכירכם, הוראות החנ"ז חלות על הכנסות פאסיביות שככלל אינן כפופות למס עסקים בגרמניה.

כללי מימון דק:נקבע מנגנון חלופי לכללי המימון הדק לעניין הגבלת הוצאות המימון המותרות בניכוי. כיום, ככלל הוצאות ריבית אינן בנות ניכוי אם הן משולמות על

הלוואה מצד קשור, לטווח ארוך, מבעל מניות המחזיק במישרין או בעקיפין ביותר מ-25% בהון המניות, גובה הריבית עולה על 250 אלף יורו לשנה וכללי המימון הדק אינם מקוימים. כללי המימון הדק קובעים כי יש לשמור על יחס של 1:1.5 בין ההלוואות להון, בהתאמה.

הגבלת התרת הוצאות ריבית החל מה- 1 בינואר 2008:

  • כלל הוצאות הריבית המשולמות מחברות או שותפויות [בין אם לצד קשור ובין אם לצד שאינו קשור (לרבות בנקים)] ואשר עולות על 30% מהרווח לפני הוצאות מימון, מיסים, פחת והפחתות, אך ללא הוצאות המו"פ (יחס ה- EBITDA) לא יותרו בניכוי. בהצעת החוק, הוצע כי החישוב יהא ביחס לרווח לפני הוצאות מימון ומיסים בלבד (יחס ה- EBIT).
  • בכדי להמתיק את נטל הגזירה, נקבע כי הוצאות הריבית אשר יוגבלו כאמור, הינן הוצאות המימון העולות על מיליון אירו.
  • הוצאות המימון שלא יותרו בשנת מס מסוימת, יותרו בניכוי בשנים הבאות בכפוף לתנאים דלעיל.
  •  החוק בגרסתו הסופית כולל הוראה מפורשת המחילה את כללי הגבלת הוצאות הריבית על חברות זרות המפיקות הכנסה פסיבית גרידא בגרמניה.

תיקון נוסף שמצאנו לנכון להזכיר הינו כי החל מתאריך כניסת החוק לתוקף, הפסדי הון יותרו בניכוי רק כנגד רווחים מאותו מקור ולא כנגד כל הכנסה מדיבידנד.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לחגי אלמקייס רו"ח (משפטן) או לגדי אלימי רו"ח (עו"ד) משרדנו.

שותף, מומחה בתחום המיסוי הישראלי

שותף, מנהל סניף חיפה והצפון, מומחה בתחום המיסוי הישראלי

מומחה בתחום המיסוי הישראלי

שותף, מומחה בתחום המיסוי הבינלאומי

הרשמה לקבלת מבזקים >
להורדת ספר מבזקי המס 2019-2020 >
הרשמה לקבלת מבזקים
המומחים שלנו לרשותכם
שאל שאלה